KOPERASI VISAKHA KULIM KEDAH BHD
Menjadikan landasan
pelaburan terbaik.

 
 
LATAR BELAKANG
Koperasi VISAKHA
Koperasi Visakha Kulim Kedah Berhad telah didaftarkan pada 4hb Jun 2006, di Kulim Inn, Kulim Kedah. Koperasi ini telah dipersijilkan oleh Suruhanjaya Koperasi Malaysia dengan Nombor Pendaftaran: K-4-0385 dengan keahlian seramai 100 orang.

Koperasi ini ditubuhkan dengan satu aspirasi bagi memberi keutamaan pada kebajikan ahli dengan meningkatkan daya saing dalam sosio-ekonomi. Menjadi satu tonggak didalam kegiatan ekonomi ahli dalam meransang aktiviti yang memberi pulangan bagi realistik serta boleh dicapai. Dalam menjalankan aktiviti ekonomi bagi pelaburan, Koperasi memastikan risiko adalah rendah dan sederhana tetapi mencapai tahap pulangan maksima yang diterima. Dengan ini taraf kehidupan ahli-ahli dapat dipertingkatkan sejajar dengar pembangunan ekonomi negara.

Koperasi ini telah ditubuhkan oleh Dato' P.Balaram. Beliau adalah seorang tokoh koperat iaitu Pengerusi MCIS Zurich Insurance & Vise Chairman NLFCS pada ketika itu. Beliau amat berpengalaman dalam bidang pelaburan dan insuran.

Keanggotaan Koperasi Visakha Kulim Kedah Berhad terbuka kepada Kaum Telugu berwarganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas yang lahir atau menetap di Utara Malaysia (Kedah, Pulau Pinang & Perlis).
 
 
 
 
AHLI LEMBAGA KOPERASI
2015 ~ 2016
 
 
     
EN.N.VENKATASAL RAO   EN. A. PRAKESH RAO   PN. A. SANTHI   EN. R. SUBBA RAO
Pengerusi   Timbalan Pengerusi   Setiausaha   Timbalan Setiausaha
             
     
EN. T. JOHNSON   EN. A.KRISHNAPPARAO   EN. A. SAMBA SIVA   EN. D.SOMUNAIDU
BENDAHARI   TIMBALAN BENDAHARI   AJK   AJK
             
       
EN. S. BASKAR RAO   EN. M. KANESAN   EN. K. SURESH RAO    
AJK   AJK   AJK    
             
 
 
 
KOPERASI VISAKHA KULIM KEDAH BHD @ 2015
Powered By DATA nGEN TECH (M) Sdn Bhd